dissabte, 15 d’octubre del 2016

GR1: Gironella - Prats de Lluçanès

Segona etapa de la temporada de GR1 des de Gironella fins a les proximitats de Prats de Lluçanès. Una etapa no gaire difícil però sí bastant llarga, tota entre camps de conreu i boscos. Abans de començar la caminada, l'autocar ens ha portat al restaurant Pajares, on vam dinar en la darrera etapa, per tal d'esmorzar amb el tradicional croissant i cafè amb llet. Després el mateix autocar ens ha portat al punt de partida, just on vam acabar l'etapa anterior. La primera part passa per diverses pistes asfaltades i alguna nau industrial.  Aviat hem arribat a la petita població d'Olvan i hem travessat els seus carrers deserts. Més endavant hem arribat a un altre poblet, aquest molt més petit: Sagàs. Hem fet la foto de grup amb l'església del poble com a fons i hem seguit el nostre camí, ara per una diversitat de camins i pistes. Hem passat pel Molí de Vilalta i hem arribat al pont sobre la Riera de Merlès, que avui portava força aigua després de les darreres pluges. Des d'aquí el camí comença una bona pujada per un bosc fins a superar una petita serra. Poc després, ja de baixada, hem arribat a una pista molt ampla, on hem deixat el GR per baixar un km fins a la carretera on ens esperava l'autocar. En la propera etapa haurem de refer aquest darrer tram per reprendre el GR allà on l'hem deixat. Ja amb l'autocar, hem baixat fins a Prats de Lluçanès, molt a prop, i hem acabat la jornada amb un extraordinari dinar al restaurant Cal Baumer.


ENTRADES RELACIONADES:
GR 1
Etapa 2, 2015
GR 107
Etapa 2, 2014
GR 83
Etapa 2, 2011

ASSISTENTS: Agnès - Lluís - Ana G. - Emilio - Carlitos - Cristina - Elisabet - Jaume - Inma - Isabel - Joan G. - JR - Magda - Teresa - Manel - Maribel - Mercè - Miquel M. - Ramon - Luis V. - Ana C. - Jorge - Marta - Miquel B. - Mònica - Carles - Cati - Albert (en total 28 caminadors)
DESNIVELL: +703 m, -469 m
RECORREGUT: 24'26 km
EL DINAR: avui el dinar ha estat més extraordinari que en ocasions anteriors. El restaurant on hem dinat, que a més es hostal rural, ens ha ofert un menú d'especialitats de cuina tradicional que ens han agradat molt. De primer plat hi havia els pèsols estofats amb botifarra del perol la coca de pa sucada amb tomàquet i encenalls d’espatlla ibèrica de gla i el trinxat del Lluçanès. De segon, peus de porc amb cargols i samfainapilotilles de porc i vedella amb peres i pollastre de Berguedà rostit a la cassola. Després postres diversos, tots casolans, cafè i, per acabar, un xupito de diversos licors artesanals.
GLOSARI:
· Olvan
· Sagàs
· Molí de Vilalta
· Riera de Merlès

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Esto degenera. Cada vez hay más links a restaurantes...

Blog de Muntanya ha dit...


Hay que adaptarse a las diferentes maneras de hacer montaña. Cuando vamos a hacer esquí de montaña normalmente comemos en el restaurante "la Cuneta" y sólo en las grandes ocasiones en el àrea de picnic de alguna carretera comarcal, pero con esta tropa si no hay restaurante se desencadena un motín

Jaume ha dit...

Una etapa que jo en diria rústica i faunística. Hem vist vaques pel camí, el ruc català, gossos i un ramat d'ovelles amb una jornada que començà enboirada i abans del migdia ens llueix un sol primaveral. I acabem en un restaurant mereixedor de la guia Michelin.
De nou, ... felicitats per l'organització, doncs avui la planificació era complexa.

Blog de Muntanya ha dit...

Efectivament. Bonica etapa: vaques bucòliques, ovelles pastorils... del ruc català no en diré res per no ferir la sensibilitat dels seguidors del blog.
El restaurant, realment magnífic.