dissabte, 24 de setembre del 2016

GR1: L'Espunyola - Gironella

GR1
Avui hem iniciat una nova temporada del GR amb aquesta etapa, l'onzena, entre L'Espunyola i Gironella. La d'avui ha estat una de les etapes més fàcils que hem fet fins ara en aquest GR, ideal per iniciar la temporada amb bon peu. Per començar, l'autocar ens ha deixat una mica més amunt de L'Espunyola, al costat de l'església de Sant Cosme i Sant Damià, just on vam acabar prematurament l'etapa anterior a causa de la pluja. En pocs minuts hem baixat a L'Espunyola, un poblet de quatre cases, i hem esmorzat a l'Hostal Parera, on vam dinar al final de l'etapa anterior. El camí, sempre en lleugera baixada, ens ha portat per camps i boscos fins als afores de la població d'Avià. El GR no entra al poble sinó que quan arriba a les primeres cases deixa el poble a l'esquerra i agafa un camí asfaltat que porta a l'ermita de Santa Maria d'Avià, una petita construcció romànica del segle XII. Hem esmorzat en el pati de l'ermita i ens hem tornat a posar en marxa per un camí asfaltat al costat d'una filera de xiprers. Hem passat pels afores de Graugés però no ens hem desviat per veure el petit estany que hi ha al costat del poble. Hem arribat a l'ermita de Sant Vicenç d'Obiols, un temple prerromànic d'origen visigòtic, i hem iniciat la fase final de l'etapa. Hem passat per sota d'un viaducte de l'autovia de l'Eix del Llobregat i hem arribat a la ribera del Llobregat. Hem baixat per un camí al costat del riu fins arribar al pont de la carretera antiga, ja en plena població de Gironella, on hem donat per acabada l'etapa d'avui. L'autocar ens ha recollit en aquest indret i ens ha portat al restaurant Pajares, situat a la sortida de Gironella, on hem acabat la jornada amb un bon dinar. 


ENTRADES RELACIONADES:
GR1: Llinars
Espunyola, 2016
GR 107
Etapa 1, 2014
GR 83
Etapa 1, 2011

ASSISTENTS: Agnès - Lluís - Ana G. - Bego - Paco M. - Cristina - Jose - Elisabet - Jaume - Inma - Isabel - Joan C. - Joan G. - JR - Magda - Teresa - Manel - Maribel - Mercè - Miquel M. - Ana C. - Jorge - Marta - Miquel B. - Mònica - Carles (en total 26 caminadors)
DESNIVELL: +163 m, -612 m
RECORREGUT: 18'35 km
GLOSARI:
· Santa Maria d'Avià
· Sant Vicenç d'Obiols

2 comentaris:

Jaume ha dit...

En aquest nombrós i gran grup, colla que genera moltes sinergies, tot apunta que es consolidarà una nova parella: el Gran Falcó sense Plomes i en Rex.
Novament felicitar-te per l'organització i pel disseny de la temporada.

Blog de Muntanya ha dit...

Moltes gràcies. Novament en marxa en una nova temporada del GR1. Aquesta vegada arribarem fins al mar!