dimarts, 15 d’agost del 2017

Chamonix-Zermatt: Le Châble - Mont Fort

Avui hem fet la segona etapa d'aquest estiu a la Chamonix-Zermatt. Després de la fàcil etapa d'ahir, la d'avui es presenta molt més complicada. Cal superar un desnivell de més de 1.600 metres, ja que el punt de partida està a poc més de 800 metres d'altitud i el final d'etapa a la Cabanne de Mont Fort està a més de 2.400 m. Tot i això, no és una etapa difícil perquè passa por zones urbanitzades amb molts camins, pistes d'esquí i carreteres, de manera que el camí es fa amb certa comoditat. 
La gent que fa aquesta mena de rutes pels Alps, com el Tour del Mont Blanc o el del Cerví, aprofita, quan es pot, els transports públics i especialment els telefèrics per estalviar-se les parts més dures de les etapes. La d'avui és un cas típic, ja que els més de 1.600 metres de desnivell es poden reduir a poc més de 200 agafant el telefèric que porta des de Le Châble fins a Les Ruinettes, a uns 2.200 metres. Nosaltres, com saben bé els seguidors del blog, som integristes del GR i sempre evitem els ajuts artificials i completem a peu totes les etapes. Avui, però, la Magda tenia els molèsties als peus i ha preferit estalviar-se la part més dura de la pujada per reservar-se de cara a les dues etapes posteriors, també dures i sense escapatòria.
De bon matí, mentre la Magda anava a l'estació inferior del telefèric de Verbier, he iniciat la llarga caminada en direcció  a Les Ruinettes. A poc a poc, per camins i pistes entre els boscos, he anat guanyant desnivell sobre la vall de Bagnes. He passat per diversos poblets i cases disperses i també he trobat moltes fonts. La part final, ja per les pistes d'esquí, m'ha ofert grans vistes sobre el massís del Mont Blanc i el Grand Combin, molt a prop. Ja arribant a l'estació de Les Ruinettes hi havia una concentració de parapentistes que tenen en aquell indret una bona base d'enlairament. He arribat, molt abans del que havia previst, a l'estació de Les Ruinettes. La Magda m'estava esperant a la terrassa del bar. Abans d'iniciar la segona part de l'tinerari, hem pres un refresc contemplant el gran panorama.
La segona part de l'etapa ja era molt fàcil. Una pista molt ampla ens ha portat en direcció a la Cabanne de Mont Fort; més endavant hem deixat la pista pujant per un camí ben marcat des d'on ben aviat hem vist el refugi, situat sobre un llom a resguard d'allaus i esllavissades. El refugi de Mont Fort està integrat en l'estació d'esquí; funciona també com a bar-restaurant i s'hi serveixen tota mena de plats i begudes. Fins i tot hi ha magnífica una wifi lliure. Ens hem instal·lat en el refugi i hem fet la migdiada. Després, un bon sopar i a dormir aviat. Demà tenim una nova etapa. 


ENTRADES RELACIONADES:

Tour del Cervino
Europahüte, 2016
Tour del M.Blanc
Ferret, 2010
Tour del M.Blanc
Ref.Bonatti, 2010

ASSISTENTS: Magda - J. Rafel
DESNIVELL: +1.638 m
RECORREGUT: 13 km
HORARI: 5 h 45
MAPA: veure
LA FACTURA DEL REFUGI: veure