dimecres, 12 d’abril del 2017

Alto del Garajonay (1.484 m)

Alto de Garajonay
No podíem tornar de La Gomera sense pujar al punt mès alt de l'illa, l'Alto del Garajonay (1.484 m). És un cim d'altitud modesta; tan modesta que alguns dels nostres seguidors pensaran que ens hem convertit en unomilistas però, tot i la seva poca altitud, aquest cim té una gran prominència, exactament 1.484 m, molta més, per exemple, que el Posets que té una prominència de només 1.125 m. Qui no es conforma és perquè no vol! L'Alto de Garajonay és una excursió molt fàcil sortint d'un pàrquing de la carretera GM-2 des d'on s'arriba al cim en 30 minuts. Nosaltres hem buscat un itinerari una mica més llarg, sortint de la Laguna Grande, que ens ha permès recórrer els sectors del Parc Nacional de Garajonay que van cremar-se en el gran incendi forestal de 2012, que va ser catastròfic per a La Gomera. Ara la muntanya està coberta de verd i el bosc,  a poc a poc, es va regenerant però encara falten molts anys perquè la recuperació sigui completa.
Hem sortit de la Laguna Grande, on hi ha una zona de picnic, bar, restaurant i una oficina d'informació del Parc Nacional, per un camí perfectament condicionat. De fet hi ha diverses opcions per arribar a l'Alto de Garajonay des d'aquest punt, totes perfectament senyalitzades. Nosaltres hem pujat per un camí i hem baixat per un altre, tancant un bon itinerari circular. El dia era molt clar i ben aviat hem començat a gaudir d'un gran panorama. En una hora i mitja hem arribat al cim del Alto de Garajonay (1.484 m). Des d'aquesta talaia privilegiada es veu tota l'illa i també les illes veïnes: Tenerife amb el Teide alçant-se molts metres per sobre, Hierro i la Palma. Hem fet una panoràmica circular:

Després hem baixat per un caminet que surt per la banda contrària de la pujada. Aquest caminet ens ha portat sense cap complicació fins al punt de partida, a la Laguna Grande, on hem donat per acabada l'excursió i les activitats excursionistes per la Gomera.


ENTRADES RELACIONADES:

GR221: Coll sa
Gremola, 2012
Montsec de
l'Estall, 2012
Ascensió al
Teide, 2003

ASSISTENTS:  Magda - J. Rafel
DESNIVELL: +369 m, -369 m
RECORREGUT: 10 km.
HORARI: 3 h