dissabte, 12 de novembre del 2016

GR1: Prats de Lluçanès - Alpens

Tercera etapa d'aquesta temporada del GR1. Hem iniciat la caminada en el punt on vam deixar el GR en l'etapa anterior. Avui l'autocar ha recorregut un petit tram de pista des de la carretera per acostar-nos al punt d'inici. L'etapa ha estat fàcil i còmoda, gairebé tota per pistes; en total hem fet gairebé 600 metres de desnivell però tan repartits al llarg del recorregut que gairebé no hem notat les pujades. Al cap de poc de sortir hem passat per una masia gran, Cal Marxant. Poc després hem passat per una altra masia encara més gran, com una casa forta; era el Vilaró, al costat de Lluçà. Hem passat per aquest poblet sense veure'l i hem seguit endavant per les pistes del Lluçanès fins arribar al poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol. A l'entrada del poble hi ha una petita església amb una placeta al davant, on ens hem aturat a esmorzar. Després hem entrat en el poble i ens hem aturat en el bar per prendre un cafè. Hem seguit endavant per pista i poc després hem trobat la desviació que porta a l'ermita de Sant Cristòfol de Borrassers. Cal desviar-se una mica del camí però està a molt pocs minuts i ens hi hem acostat (només una petita part de la colla) per veure la curiosa ermita romànica. Ja gairebé arribant a Alpens, hem passat per una altra gran masia, el Graell, amb una gran façana amb arcades, realment espectacular. Finalment hem arribat a Alpens, un petit poble famós per la  seva artesania del ferro i també per una batalla que es va lliurar aquí en la tercera guerra dels carlins. L'autocar ens esperava al poble. Hi hem pujat i hem fet un curt recorregut fins al restaurant Ca la Cinta, a Sant Agustí de Lluçanès, on hem tancat la jornada amb un bon dinar. Avui els plats estrella eren la sopa torrada amb pilotilles, la coca de recapte amb pera i formatge de cabra gratinat, la vedella guisada amb bolets i el flam de mató.
La pel·licula oficial, un recopilatori de les quatre primeres jornades d'aquesta temporada del GR, està encara pendent de completar la fase de rodatge i passar a la d'edició, però tenim ja un tràiler amb les millors escenes del rodatge d'avui:




ENTRADES RELACIONADES:

GR1
etapa 3, 2015
GR107
etapa 3, 2014
GR83
etapa 3, 2011

ASSISTENTS:  Ana G. - Emilio -  Ángela - Paco G - Elisabet - Jaume - Inma - Isabel - Joan G. - JR - Magda - Maribel - Mercè - Miquel B. - Mònica - Carles - Cati - Joan C. - Begonya - Montse - Merche (en total 21 caminadors)
DESNIVELL: +488 m, -506 m
RECORREGUT: 19'86 km.
HORARI TOTAL: 5 h 53 min. (aturats 1h 15 min)

2 comentaris:

Jaume ha dit...

M'ha costta trobar l'entrada per deixar-te un comentari. Aquests canvis s'avisen.

Una nova etapa aquesta plàcida i força planera malgrat al desnivell enunciat.

Penso que el dron li dones poca visibilitat. Les millors fotos són aquestes magnífiques vistes de falcó. I el volar del Gran Falcó tampoc no hi ha imatges enregistrades. Serà que en Rex haurà fet feina?.
I el vídeo d'en Joan, .... es fa esperar!!!
Tot plegat.. cal estar a l'espera i amb paciència
Una abraçada

Blog de Muntanya ha dit...

T'ha costat trobar l'entrada ???? No ho entenc. Està com sempre. A on mires el blog?

El dron és només espectador; no protagonista. Per això no aparex gaire però si has vist el tràiler de la pel·lícula sabràs que a partir d'ara serà protagonista del material gràfic que portem de cada excursió.

El vídeo d'en Joan.... no has llegit el blog ? Aquí ja explico que el vídeo serà un recopilatori de les quatre primeres etapes d'aquesta temporada del GR1 i, per tant, hauràs d'esperar a la propera sortida.