dissabte, 28 de desembre del 2013

Velilla de Ebro - Pina de Ebro

Velilla de Ebro - Gelsa - Quinto - Estación de Pina de Ebro

Avui hem completat el Camí de Sant Jaume de l'Ebre amb una etapa relativament curta, de 20 km, entre la població de Velilla de Ebro i l'estació del tren de Pina de Ebro, on enllaça amb el Camí Català que ve de Montserrat. El dia ha començat gris i plujós però la previsió de l'AEMET indicava que a mig matí sortiria el sol i així ha estat. Hem sortit de Velilla de Ebro sota una pluja fina i hem començat a caminar entre els horts en direcció a Gelsa. Ben aviat hem arribat a aquesta població i hem travessat el pont de l'Ebre. A l'atra banda hem trobat la via del tren, que ja no hem deixat en tota la resta de l'etapa. Més endavant hem arribat a Quinto; el camí no entra a la població sinó que passa pels afores i segueix paral·lel a la via del tren. Seguint la via entre els horts hem arribat finalment a l'antiga estació del tren de Pina, avui enrunada i substituïda per un baixador modern. Just en aquest punt s'ajunta per la dreta el Camí Català de Sant Jaume, el que ve de Montserrat i que hem fet per etapes fins a la Venta de Santa Lucía. L'etapa hauria d'acabar a Fuentes de Ebro però com que a mitjans de gener hem de passar per aquí amb el grup de caminadors fent l'etapa de Venta de Santa Lucía a Fuentes de Ebro, hem donat per acabada l'etapa d'avui i el Camí de l'Ebre. Hem trucat un taxi que ens ha portat de tornada a Velilla de Ebro. Després hem anat a dinar, una vegada més, al bufet lliure de Bujaraloz.
Podeu veure l'àlbum de fotos (d'aquesta etapa i l'anterior) clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També tenim AQUÍ el track de l'etapa.

ENTRADES RELACIONADES:
CSJ: La Panadella
-Tàrrega, 2013
Ascensió al
Moncayo, 2012
Monegros BTT
1991

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Supongo que como habéis acabado en Melilla de Ebro, ahora seguiréis el Camí de Sant Jaume desde Melilla de Mohamed VI...

Blog de Muntanya ha dit...

Pues va a ser que no. En realidad el camino pasa entre Quinto y Valdemoro, al lado del Ebro.