dissabte, 30 de novembre del 2013

Camí dels Llorers i Torrent de Sta. Caterina

Avui hem fet un llarg recorregut montserratí amb activitats diverses: un camí equipat, una via d'escalada i un barranc, a més d'una llarga caminada pels camins i canals de Montserrat. De bon matí, però no tan aviat com en ocasions anteriors, hem deixat el cotxe a l'aparcament de la Vinya Nova i hem començat a caminar per la pista que porta a Collbató. Ben aviat hem deixat la pista i hem començat a pujar pel camí del Clot de la Mònica. Més amunt ens hem desviat per pujar pel Camí dels Llorers, un camí equipat que puja en direcció a les Magdalenes. Només hi ha algun ferro en punts molt concrets i alguna corda fixa per ajudar-nos a superar algun petit pas d'escalada per roca molt pulida. Més amunt, ja sense necessitat de cap equipament, el camí ens ha portat pel costat de la Gorra Frígia fins al gran camí de Sant Joan a Sant Jeroni. Hem pres aquest camí en direcció a Sant Joan fins a l'inici del camí que porta a les Escales de Jacob. Un cop a dalt hem decidit, aprofitant que portàvem material d'escalada i que ja no feia tant fred, fer alguna via d'escalada per la zona. Hem anat a la Magdalena Superior i hem fet la via Super Frío, una via fàcil d'uns 60 metres que porta al cim de la Magdalena Superior, un dels millors miradors de Montserrat.
Abans de reprendre el camí hem pujat també a l'Ullal de la Magdalena per la via Normal, una curta grimpada que pot fer-se sense corda. Hem tornat enrere fins a les runes de l'ermita de Santa Magdalena i hem baixat per l'altra banda de les escales de Jacob fins a l'ermita de Sant Joan. Poc més enllà hem iniciat la tercera part de la jornada: el descens del torrent de Santa Caterina. Un caminet ens ha portat fins a l'ermita del mateix nom, on hi viuen uns ermitans moderns, i després, ja pel dret, a buscar el llit del Torrent. Tal com avisa la guia de les canals i ferrades de Montserrat, la vegetació d'aquesta canal està dominada pels esbarzers. Realment aquesta canal cal classificarla, dintre de la secció d'activitats per a col·leccionistes, a la subsecció d'activitats per a porcs senglars. Hem fet alguns ràpels curts, hem lluitat contra els esbarzers i finalment, una mica esgarrinxats però contents de sortir d'aquella maranya, hem arribat al camí de les Bateries. Aquest camí, molt ben traçat i amb trams empedrats, baixa en direcció a Collbató enllaçant amb la pista per on en pocs minuts hem retornat al punt de partida. 
Aquí tenim la pel·lícula, cedida per Mountain films per a tots els seguidors del blog:




ENTRADES RELACIONADES:
Gorra Frígia,
Via Blava - 2010
Escalada al Clot
de la Mònica 2009
Via ferrada de
les Dames 2007

RESSENYA:
”Magdalena Superior, via Superfrío”
”Ullal de la Magdalena”

4 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Qué afán coleccionista! Actividades de 3 en 3. Lo que hace estar de Rodríguez (no Zapatero).

Por cierto, al clicar en la foto que encabeza el post, sale error:

Google
Error


500 INTERNAL_SERVER_ERROR
No es posible procesar la solicitud.

Blog de Muntanya ha dit...

Pues esta vez sí que nos cundió la jornada aunque la tercera actividad, el Torrent de Santa Caterina no era la mejor de las canales montserratinas.
Normalmente cuando vamos a Montserrat hacemos una matinal y volvemos a comer a casa pero esta vez alargamos un poco la cosa.
En cuanto al error de la foto inicial, creo que no hay error. Reintenta a ver si funciona ...

Joan Castelltort ha dit...

Donç si, avui hi ha qui ha escrit tres dates en els llibres de resenyes. Però la part positiva , per aquells que volen baixar pel barranc de Sta. Catarina, és que està una mica més nét d'esbarzers.

Blog de Muntanya ha dit...

Joan,

m'alegro que hagis ingressat en el club dels optimistes però si dius que la canal de Santa Caterina està neta d'esbarzers qualsevol excursionista et pot demandar per danys i perjudicis. Els hauràs de pagar la mercromina...
Només dir que si algú hi va a l'estiu no hi vagi amb pantaló curt ni màniga curta ...