dissabte, 21 de setembre del 2013

Barranco de Alborceral

Alborceral
Hem tornat a la Sierra de Guara per fer un dels seus magnífics barrancs. El Barranco de Alborceral és un barranc secundari del Balces, que acaba a la zona dels Estrechos del Balces, que ja vam recórrer, com molts altres barrancs i engorjats de la zona, fa molts anys. Hem arribat a migdia a la zona de Guara i hem deixat el cotxe poc abans del km 7 de la carretera de Rodellar. Una curta aproximació ens ha portat a l'inici del barranc, en terreny conglomerat. Al principi el descens és fàcil, amb ràpels curts i no massa complicats, però ben aviat hem trobat un ràpel més llarg, d'uns 15 metres, amb un sector desplomat. Més endavant el barranc s'estreta molt, formant una succesió de passadissos i saletes, amb petits ràpels encaixonats. Al final hi ha el sector més interessant del barranc, els dos ràpels finals amb caiguda als Estrechos del Balces. El primer cau sobre un gorg profund, que es pot evitar per una cornisa (el gorg, no el ràpel). El segon i definitiu ràpel té una sortida una mica més difícil i acaba a l'estret passadís dels Estrechos. Per tornar al cotxe cal remuntar un tram dels Estrechos, passant per la sortida del Barranco de Cueva Cabrito, fins trobar l'inici d'un caminet que en poc menys d'una hora ens retorna al punt de partida.
Després de l'activitat d'avui hem anat a l'Alberg d'Alquézar, molt comfortable, on hem recuperat forces, amb un magnífic sopar, per a les activitats que tenim previstes per a demà.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També teniu AQUÍ el track de l'aproximació i el retorn del barranc. Finalment, aquí teniu la pel·lícula  d'aquest descens, cedida per Edicions JGB per a tots els seguidors del blog.




ENTRADES RELACIONADES:
Barranco
Cautiecho 2013
Oscuros i Barran-
co Fondo 2011
Portiacha i Cueva
Cabrito 2002