dimecres, 27 de juliol del 2011

Oscuros del Balces & Barranco Fondo

Oscuros del Balces
En el segon dia d'estada a Guara hem fet un altre dels barrancs clàssics: Los Oscuros del Balces. Es tracta d'un barranc no gaire llarg però amb un gran ambient i amb una mica de tot: ràpels, aigua, caos de roques, passos subterranis ... Hem sortit de l'alberg El Salto de Bierge, on estem allotjats i ens hem acostat fins a la pista del Barranco Fondo. L'aproximació no és massa llarga i ens porta per un caminet ben marcat fins al fons del Balces, poc abans de l'inici dels Oscuros. Hem completat el descens sense problemes, encara que en algun tram hem trobat alguns grups de barranquistes amb guia, cosa normal en aquest barranc tan popular. Des del final dels Oscuros hem retornat pel caminet del Barranco Estrecho fins al punt de partida.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També teniu aquí el vídeo dels Oscuros del Balces:



Després de menjar-nos l'entrepà hem decidit ocupar la tarda en fer un altre barranc, no tan aquàtic i popular com els Oscuros però amb un cert encant. El Barranco Fondo és el típic barranc de conglomerat amb passos estrets i ambient fosc. El barranc comença gairebé a la mateixa carretera de Rodellar, en el coll del Barranco Fondo i baixa amb diversos ràpels fins al fons del Balces; després cal remuntar un petit tram del riu Isuala fins a la sortida dels Oscuros, on hem agafat el mateix camí de retorn del matí, pel Barranco Estrecho.
Aquí teniu la pel·lícula del Barranco Fondo: