diumenge, 10 de juliol del 2011

Ascensió al Posets (3.375 m)

Posets
Per fi ha arribat el gran dia i hem completat l'ascensió que teníem programada des de fa gairebé un any amb el grup del GR92. Havíem posat el despertador a tres quarts de sis però a un quart ja tothom estava vestint-se per iniciar l'ascensió. Hem esmorzat al refugi i hem sortit en direcció al cim. A poc a poc hem anat guanyant desnivell i ben aviat hem arribat a l'obstacle més difícil de l'ascensió, la Canal Fonda, on és habitual que s'acumuli la neu endurida a aquestes alçades de la temporada. Efectivament, una bona congesta ocupava la canal però com que hi havia traça oberta i, a més, bona part de la congesta es podia evitar per pedregar, hem passat sense posar-nos els grampons. A dalt de la Canal Fonda ens hem aturat a esmorzar tot contemplant el llom pedregós de la Espalda de Posets per on havíem de pujar. Hem iniciat la fase final de l'ascensió tota la colla, amb pas segur, superant pas a pas el fort pendent fins arribar al cim del Posets (3.375 m). Des del cim el panorama era impressionant i l'alegria del grup també, de manera que hem brindat amb el cava que el camàlic de guàrdia ha pujat fins aquí i ens hem fet les fotos del cim. Després de completar tot el cerimonial del cim hem iniciat el descens pel mateix camí de pujada fins a l'inici de la Canal Fonda on ens hem posat els grampons per a la baixada. Mentre el grup iniciava el descens per la canal nevada, els dos sherpas hem aprofitat per fer l'ascensió del Diente de Llardana (3.094 m) que teníem a tocar encara que des de la seva base tenia un aspecte impressionant. Des del cim hem fet una nova panoràmica circular, amb grans vistes del Posets i la nostra ruta d'ascensió, i hem tornat a la base de la muntanya per reprendre el camí de baixada. En el refugi hem fet una parada tècnica per menjar una mica i, ja refets i amb la panxa plena, hem completat el descens fins al final de la pista on havíem deixat els cotxes.
Aquí teniu aquí el vídeo d'aquesta ascensió:


I aquí tenim les panoràmiques dels cims:

Posets, 3.375 m

Diente de Llardana, 3.094 m


3 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Felicitats per l'activitat!

Joan Castelltort ha dit...

Esteu fets uns campions !!!!. Felicitats per tothom, m'agrada això de celebrar les ascensions amb cava.

Anònim ha dit...

Un cop més dir-te SENSACIONAL!!!!.
Ets un publi reporter polifacètic, ... fotos i vídeos. A més ets home modest amb la denominació d’auxiliar de la Gran Cap d’expedició. Ens fas de guia, de germà gran, d’assessor, i tots et fem confiança màxima.
Jo entenc la fotografia com a forma també de recollir sentiments i emocions, amb l’espectacle del paisatge, però especialment amb l’alegria espontània i intensa de tots vosaltres.
I com acaba el vídeo, en Carlitus ens diu: “Mejor, imposible”. Amb poques paraules, recull la síntesi d’aquesta experiència.
Gràcies en nom de tots.

Jaume