dissabte, 12 de febrer del 2011

Canal del Ninet

Agulla del Capdemunt
Hem fet una sortida a Montserrat, combinada de canal equipada i escalada, que ens ha permès gaudir d'una bona matinal. L'objectiu era la Canal del Ninet, una canal equipada que supera la gran muralla nord d'Agulles fins al costat de la curiosa agulla anomenada El Ninet. La realitat ha estat una mica diferent perquè hem seguit l'itinerari previst, equipat amb baguetes d'escalada amb nusos però aquest equipament ens ha portat per una bifurcació de la canal del Ninet i ens ha deixat al collet entre la Bandereta i l'Agulla dels Espeleòlegs. No hem fet la Canal del Ninet sinó una variant d'aquesta canal però igualment hem superat la paret nord d'Agulles. La qüestió és ben estranya perquè no hem vist cap bifurcació en l'equipament de la via i la guia "canals equipades, vies ferrades i altres racons equipats del parc natural de Montserrat" no deia ni una sola paraula d'aquesta canal secundària (o principal) de la canal del Ninet. Des del collet hem pujat fàcilment al cim de la Bandereta; hem fet la panoràmica circular i hem desgrimpat pel mateix lloc de la pujada. Després, aprofitant que estàvem en aquest indret, hem escalat l'Aresta Brucs de La Palangana, una via curta i fàcil però amb grans vistes. Després de baixar en ràpel de la Palangana i ja per completar el matí montserratí, hem fet la via Nord de l'Agulla del Capdamunt, una mica més llarga però sense complicacions. Hem baixat en ràpel i hem tornat a casa, on ens esperaven per dinar.
Aquí teniu la pel·lícula de la jornada:


I aquí teniu la panoràmica del cim de la Bandereta:



RESSENYA:

mmmmmmmmm

mmmmmmmmm



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eres el crack del GPS (Garantía Pérdida Segura)

Blog de Muntanya ha dit...

Pues esta vez no llevaba el GPS. Hacer una via ferrata o similar sin perderse es muy fácil; sólo hay que seguir el cable de vida como el tren sigue la via. Nosotros lo hemos hecho así ... Creo que han cambiado el trazado porque de lo que estamos seguros es de que el inicio era correcto. Si miras otras crónicas en internet verás que hasta el flanqueo coincide.

Margarida ha dit...

Unes vistes fantàstiques, llàstima que alguns no en podrem gaudir mai!
M'ha agradat especialment la foto nº 12.

No sé si coneixes el bloc d'una blocaire gastronòmica. És Rocavertical.blogspot.com. Té la mateixa afició que tu i en aquest bloc publica les seves sortides.

Una abraçada

Blog de Muntanya ha dit...

Margarida,

He pres nota del blog de la blocaire gastronòmica. Ja el miraré...