dilluns, 5 d’abril del 2010

GR10, etapa 53: Puig Neulós - Banyuls

GR10
Puig Neulós - Refugi de la Tagnareda - Coll Pregon - Coll de l'Orri - Coll de l'Estaca - Coll dels Emigrants - Puig dels Quatre Termes - Pic de Sailfort - Coll dels Gascons - Banyuls de la Merenda

Finalment hem completat aquest camí de gran recorregut que vam començar a la platja d'Hendaya ara fa sis anys. L'etapa d'avui era fàcil, ja que gairebé no hi havia desnivell de pujada, però llarga, de set hores. Hem començat al cim del Puig Neulós (1.256 m) on vam acabar la darrera etapa. Avui el dia era molt clar i hem pogut gaudir durant tot el recorregut de grans vistes del Canigó, el mar i les planes de l'Empordà i el Rosselló. Des del Puig Neulós, el camí va carenant per tota la Serra de l'Albera, amb lleugeres pujades i baixades, passant per diversos colls fronterers. Hem pujat al cim del Puig dels Quatre Termes (1.156 m), des d'on es veia un gran panorama. Després hem seguit carenant fins al Pic de Sailfort, on hem deixat definitivament la carena fronterera emprenent la baixada cap a Banyuls. Encara ens quedava una llarga baixada de gairebé mil metres de desnivell fins acabar el nostre camí a la platja de Banyuls.
Us recomanem veure el fotollibre del GR10, ara ja acabat. També hem fet també un muntatge amb les millors fotos de l'activitat. Aquí el teniu:



I finalment tenim aquí la panoràmica circular des del cim del Puig dels Quatre Termes: