diumenge, 21 de setembre del 1975

Pedraforca, via Cerdà-Pokorski

Pedraforca, via Cerdà-Pokorski
Des del refugi Lluís Estasen, on hem dormit, ataquem la via Cerdà-Pokorski al Collet de la Cova. Una via de molta dificultat, fina i atlètica, gairebé tota en lliure. Les ressenyes actuals, curiosament, cataloguen la via amb més dificultat que la clàssica guia del CEC. Tot i això, la guia antiga marcava un curt flanquejament en artificial que ara se supera en lliure. La ressenya que adjuntem és la moderna.
La via comença a la cornisa de l'itinerari d'aproximació a les vies de l'Esperó Central. Hem de passar el Gran Diedre i seguir una mica més. La via comença en diagonal a la dreta buscant un sistema de canals i plaques que ens porten fina  a un petit replà (en dues tirades). Després d'un curt flanquejament pugem directament per arestes i plaques fent diverses reunions fins arribar a uns replans descompostos per on, ja fàcilment, arribem a enllaçar amb la via Pany. Arribem a les canals superiors de la via Pany i seguim aquesta via, que per aquí ja és fàcil, fins al Collet de la Cova.
En aquesta ocasió portava com a company de cordada en Pep, que tenia poca pràctica d'escalada i va patir molt per superar alguns dels passos de la via. 

RESSENYA: