divendres, 1 de gener del 1971

Castell de l'Eramprunyà (octubre de 1966)

Castell de l'Eramprunyà
Foto d'arxiu: Castell de l'Eramprunyà, desembre 2017

Aquesta és l'excursió més antiga de la que hi ha referència en el blog i també la primera excursió que vaig fer caminant per la muntanya. Va ser l'any 1966, concretament a l'octubre, quan es va crear el grup excursionista del col·legi. Jo tenia 10 anys. Aquesta primera excursió va ser al Castell de l'Eramprunyà i l'ermita de Bruguers. Es va publicar un petit article en el butlletí del grup excursionista en el qual constava aproximadament l'itinerari seguit. Sembla ser que vam sortir de Viladecans, vam anar caminant fins a l'ermita de la Mare de Déu de Bruguers i després vam pujar fins al castell, molt proper.
A la baixada vam seguir un itinerari lleugerament diferent, passant per la Font del Ferro, de manera que vam fer un itinerari circular. No hi ha més detalls de la sortida; únicament aquell article de la revista ciclostilada. Era un resum de tot el curs 1966/67 i el vaig escriure jo mateix. Sobre aquesta excursió deia el següent:
El grupo de montaña se fundó en octubre de 1966. La primera excursión fue de prueba; fuimos al Brugués, en Viladecans; anduvimos mucho. En la vuelta pasamos por una fuente llamada Font del Ferro, cuya agua tenía gusto de hierro y era buena a pesar del gusto de hierro.